NK therapie

Spiertesten
Door middel van spiertesten zoek ik naar de oorzaak van jouw klachten.

Zoeken naar de oorzaak van klachten 


Door middel van spiertesten zoek ik naar de oorzaak van jouw klachten. We kunnen klachten krijgen vanuit “hardware problematiek”, bijvoorbeeld slijtage of een bot breuk. Maar we kunnen ook klachten krijgen vanuit “software problematiek”.


Ik leg dit uit aan de hand van een voorbeeld: Iemand die bevallen is met een keizersnee heeft chronische lage rugklachten ontwikkeld. Met de spiertesten vinden we een compensatie strategie gerelateerd aan de rugklachten: door het litteken en/of de operatie functioneren de diepe buikspieren niet optimaal (het zenuwstelsel wil het gebied bij het litteken ontzien), de rugspieren worden door het zenuwstelsel gebruikt als compensatiemiddel. Dit zorgt voor overactieve rugspieren.


Het is belangrijk om te weten dat deze strategieën allemaal onbewust zijn. Je lichaam doet dit omdat het denkt dat het jou hiermee beschermt! De volgende stap is om dit te verhelpen. Na de behandeling, wanneer ons zenuwstelsel het weer veilig acht om de diepe buikspieren te gebruiken, zijn de rugspieren niet langer nodig als compensatiemiddel en zullen de klachten verdwijnen. Dus óók langdurige of steeds terugkerende klachten kunnen hier heel goed mee behandeld worden!


Benieuwd naar spiertesten? Bekijk onderstaande video

Hoe NK therapie jou kan helpen

Losse sessies

Wanneer je geen traject nodig hebt, kun je er ook voor kiezen om losse sessies in te plannen.  

Doorbreek pijn traject

Het voordeel van een traject is dat jij écht de keuze maakt om te werken aan je pijn, waarbij we doelgericht te werk kunnen gaan. Van pijn naar pijnvrij!